WAT WE DOEN

Fysiotherapie is heel gewoon, zo ongeveer 20% van de bevolking heeft wel eens de hulp van een fysiotherapeut nodig. Fysiotherapie is vrij toegankelijk, u heeft geen verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Wat is fysiotherapie?

Het menselijk lichaam is een ingenieus systeem van botten, gewrichten en spieren, die er met elkaar voor zorgen dat uw lichaam in balans blijft. Door het samenwerken van botten, gewrichten en spieren kunt u zich soepel en pijnloos blijven bewegen. Door een disbalans in het lichaam kunnen er soms klachten ontstaan, een fysiotherapeut kan dan uitkomst bieden.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt ongeveer 25 minuten. Hoe vaak de behandeling herhaalt moet worden, licht aan de aard van uw klacht.

Hoe beginnen we?

De eerste afspraak bij een fysiotherapeut bestaat vaak uit het controleren en  registreren van uw gegevens. Direct opgevolgd door een gesprek, zodat wij samen een goed beeld krijgen van uw klacht. Daarna starten we een onderzoek om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek bepalen wij uw behandeltraject.

Wij bespreken met u de precieze oorzaak en wat wij er samen aan kunnen doen om u zo snel mogelijk weer in balans te krijgen. Tijdens de eerste afspraak geven wij u ook alvast wat advies en/of oefeningen mee. Werken we direct aan uw herstel.

Vaak zien we dat klachten na enkele behandelingen verminderen of veranderen. Mocht dit niet zo zijn dan gaan we het behandeltraject aanpassen. Zijn er geen veranderingen of verergering, dan wordt dit uiteraard met u besproken en terug verwezen naar de huisarts. Wij begeleiden u zo veel wij kunnen.

Verzekering Vergoedingen voor Fysiotherapie:

Fysiotherapie wordt alleen vergoedt als u aanvullend verzekerd bent bij uw zorgverzekeraar, hoe vaak u in aanmerking komt voor fysiotherapie ligt aan uw aanvullende pakket.Uw verzekeraar hanteert vaak meerder soorten aanvullende pakketten, in uw polis kunt u vinden hoe u aanvullend verzekerd bent en hoe vaak u vergoedt krijgt. Onder de 18 jaar worden in de meeste gevallen alle behandelingen vergoed. Dit kan per verzekering wel eens verschillen. Dus controleer altijd even hoe u verzekerd bent voordat u bij ons komt. Gelukkig heeft Fysix Fysio met alle verzekeringen een contract.

Chronische vergoedingen:
Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. En deze 20 behandelingen komen eerst uit uw eigen aanvullende verzekering.

FYSIOTHERAPIE

Het menselijk lichaam is een ingewikkeld maar goed georganiseerd systeem van botten, gewrichten en spieren die ervoor zorgen dat je lichaam in balans blijft. Zodat je soepel en pijnloos kan blijven bewegen. Maar soms door een disbalans kunnen er klachten ontstaan, en dan is de fysiotherapeut de aangewezen persoon om u weer terug in balans te brengen.

De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:

  • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
  • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
  • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

behandeling-fysiotherapie

Wij zijn opgeleid als algemeen fysiotherapeut, maar ons door de jaren heen geïnteresseerd en verdiept in speciale behandelingen. Hierdoor hebben we op enkele vlakken meer ervaring. Mochten we iets zien waarvan we twijfelen zullen we u altijd doorverwijzen naar specialisten.

BEKKENKLACHTEN

Bekkenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een zwangerschap of bevalling, ongeval of overbelasting. Als klachten langer dan een week aanhouden, is het verstandig om een afspraak met ons. Wij zijn gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut.

Tijdens uw eerste afspraak onderzoeken we de beweeglijkheid van uw lage rug en bekken en gaat na in welke situaties en door welke bewegingen de klachten ontstaan én welke die juist verminderen. Verergering van de klachten is in meerdere gevallen te voorkomen door de juiste begeleiding en advies.

We leggen u daarna uit hoe u aan uw herstel kunt werken, waardoor u snel minder pijn hebt en de beweeglijkheid verbetert. Het trainen van de spieren van de rug, buik en het bekken zijn voor uw herstel van groot belang. Het uiteindelijke doel is dat u geen of zo min mogelijk beperkingen ervaart tijdens uw werk, de zorg voor uw gezin, uw hobby’s en sport of uiteraard tijdens de zwangerschap.

bekken-klachten

Wij zijn opgeleid als algemeen fysiotherapeut, door cursus en scholing hebben we ons verdiept in bekken klachten tijdens of na zwangerschap. Hierdoor hebben we op enkele vlakken meer ervaring. Mochten we iets zien waarvan we twijfelen zullen we u altijd doorverwijzen naar specialisten.

BEWEEGPROGRAMMA’S

Wij geven verschillende traingen.
Zoals bijvoorbeeld revalidatie training om te zorgen dat u na een operatie goedt herstelt. Denk hierbij aan een operatie aan uw knie, heup of rug.
Bij COPD is het belangrijk dat u in een goede conditie blijft. Ook hiervoor hebben wij een special programma. U kunt de trainingen zelfstandig bij ons uitvoeren bij Sportschool Extension, maar er is altijd iemand aanwezig om u te helpen en te monitoren waar nodig.

bewegings-therapie

Wij zijn opgeleid als algemeen fysiotherapeut, maar ons door de jaren heen geïnteresseerd en verdiept in speciale behandelingen. Hierdoor hebben we om enkele vlakken meer ervaring. Mochten we iets zien waarvan we twijfelen zullen we u altijd doorverwijzen naar specialisten.

MEDICAL TAPING

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulaire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen.

Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Gelukkig hebben wij hierin ons gespecialiseerd. Heb je vragen over medical tape, laat het ons weten via het contactformulier.

medical-taping

Wij zijn opgeleid als algemeen fysiotherapeut, maar ons door de jaren heen geïnteresseerd en verdiept in speciale behandelingen. Hierdoor hebben we om enkele vlakken meer ervaring. Mochten we iets zien waarvan we twijfelen zullen we u altijd doorverwijzen naar specialisten.

DRY NEEDLING

Heb jij wel eens last van verkrampte spieren of (chronische) spierklachten? Dan is een dry needle behandeling mogelijk een goede oplossing om van je klachten af te komen.

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren triggert, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken.

Dry needling en acupunctuur worden vaak met elkaar verward. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’.

Dat klinkt misschien wat ‘eng’ wat betreft de naald, maar hierin hebben wij ons gespecialiseerd en kunnen we je garanderen dat dit vakkundig gebeurd.

dry-needeling

Wij zijn opgeleid als algemeen fysiotherapeut, maar ons door de jaren heen geïnteresseerd en verdiept in speciale behandelingen. Hierdoor hebben we om enkele vlakken meer ervaring. Mochten we iets zien waarvan we twijfelen zullen we u altijd doorverwijzen naar specialisten.

HOOFDPIJNKLACHTEN

Hoofdpijn komt veel voor en kan je ernstig belemmeren in je dagelijks functioneren. Soms is het een vervelende, zeurende pijn die op de achtergrond aanwezig is, maar er zijn ook vormen van deze aandoening waarmee men niet meer kan functioneren. Hoofdpijnklachten kunnen ernstige gevolgen hebben voor onze fysieke en mentale toestand. Zorg dat je de klachten op tijd laat behandelen, zodat deze niet chronisch worden

Ieder type hoofdpijn heeft zijn eigen oorzaken, zoals een slechte lichaamshouding, stress, eenzijdig werk, overbelasting et cetera. Daarnaast zijn er algemene risicofactoren waardoor men meer kans heeft op hoofdpijnklachten. Als laatste kunnen verminderd zicht, een verhoogde bloeddruk en bepaalde medicatie zorgen dat hoofdpijn ontstaat.

hoodpijn-klachten

Wij zijn opgeleid als algemeen fysiotherapeut, maar ons door de jaren heen geïnteresseerd en verdiept in speciale behandelingen. Hierdoor hebben we om enkele vlakken meer ervaring. Mochten we iets zien waarvan we twijfelen zullen we u altijd doorverwijzen naar specialisten.